بیتا نوحیان، مامای همراه بیمارستان صارم که دوسالی هست عضو خانوادهی بزرگ صارم شده است.
از او در ابتدای گپ و گفتمان دربارهی وظایف مامای همراه در بیمارستان صارم سوال کردیم:
«یک مامای همراه همانطور که از اسمش مشخص است از لحظهی ورود به زایشگاه تا پس از زایمان همراه خانمهای باردار میباشد تا بتواند این پروسه را از ابتدا تا آخر زیر نظر داشته باشدو رسیدگی و کمکهای لازم به مادران را انجام دهد. در طی این دورهی همراهی با مادران، نوار قلب جنین مدام تحت نظر مامای همراه قرار دارد تا افت پیدا نکند، داروهایی که با تجویز پزشک مربوطه مورد نیاز آنها میباشد داده شود و خلاصه همه چیز تحت نظر باشد تا بتوان از استرس و مشکلات احتمالی کاست.
ناگفته نماند برای اینکه ارتباط یک مامای همراه با خانمهای باردار به خوبی شکل بگیرد نیاز به آشنایی پیش از ورود آنها به اتاق عمل میباشد و به همین دلیل دو هفته قبل از تاریخ زایمان ما با آنها ارتباط میگیریم تا آنها شناخت قبلی داشته باشند و کمی قوت قلب بگیرند. به جرأت میتوان گفت ماماهای همراه نقش بسیار مهمی در کاهش استرس مادران دارند و کمک شایانی به آنها هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی میکنند.»
او در ادامه با اشاره به سختیهای کار میگوید:
«به هر حال هر کاری مشکلات خودش را دارد و کار کردن در کادر درمان هم از این قاعده مستثنی نیست. معمولیترین و روتینترین سختی کار ما حضور در محل کار در تمام روزهای تعطیل و مناسبتها میباشد که شاید بسیاری از مشاغل دیگر با خیال راحت در تعطیلات به سر میبرند. کمتر شغلی را میتوانید پیدا کنید که در عید نوروز و لحظه تحویل سال، عید فطر، قربان و خلاصه هر آن چیزی که به ذهنتان میرسد در محل کار حضور داشته و مشغول خدمترسانی باشند. من در تمام این روزهایی که نام بردم در صارم بودم و البته به خا طر لذتی که از کارم میبرم و نیازی که مجموعه به حضورم داشته، با اشتیاق در محل کارم حاضر شدم و سعی کردم به بهترین شکل و با کیفیت بالا وظایفم را انجام دهم.»
از وضعیت کلی صارم و نظر ایشان در این باره جویا شدیم:
«بسیاری از همکاران و پرسنل صارم پیش از اینجا نیز در محلهای دیگر فعالیت کردهاند و بدو شروع کارشان در صارم نبوده است. من هم پیش از صارم در مراکز درمانی دیگری کار کردهام و نسبت به جوّ حاکم بر محل کارهای مختلف آشنایی دارم. باید اذغان کنم که پس از ورود به صارم، فضای متفاوتی را تجربه کردم و ارتباطات بین پرسنل و البته نوع برخورد با مراجعین را در اینجا طور دیگری دیدم. اینجا بسیاری از تنشهای مرسوم در جاهای دیگر را ندارد و شاهد کاهش مشکلات به دلیل وجود ارتباط دوستانه میان همکاران هستیم. حس تعامل و همکاری میان صارمیها بسیار تحسینبرانگیز است و من از آن لذت میبرم.»
نوحیان دربارهی زایشگاه که محل اصلی فعالیتش میباشد نیز توضیحاتی به ما ارائه کرد:
«زایشگاه سه اتاق LDR دارد و همه خدماتی که به مادران ارائه میکنیم به صورت یک به یک است. یعنی یک ماما به صورت انحصاری خدمات مورد نیاز یک خانم باردار که قرار است زایمان کند را ارائه میکند. همانطور که توضیح دادم یک ماما زمانی که مشغول خدمترسانی به یک خانم باردار است، باعث ایجاد آرامش در درون او میشود و به همین دلیل حس امنیت بسیار بالایی به مادر دست میدهد.
او متوجه میشود که همه چیز تحت نظر است و چیزی از چشم ما پنهان نمیماند. در ابتدای شروع فعالیتم در این قسمت کمی استرس و نگرانی داشتم که شاید نتوانم قابلیتهای خودم را آنطور که باید نشان دهم اما رفته رفته تطیبق پیدا کردم و این نگرانی بسیار کم شد، اما هرگز به صفر نرسید؛ چرا که هر زایمان یک کیس جدید است و شرایط خاص خودش را دارد. روحیات هر کسی منحصر به فرد است و نمیتوان با یک فرمول با همه برخورد کرد. ناگفته نماند که استرس قسمتی از شیرینی کار ماست و به همین دلیل دقتمان بالاتر میرود. ما باید همیشه حواسمان جمع باشد و هوشیار باشیم تا خدای نکرده اتفاق بدی نیفتد.»
این مامای همراه خوشصحبت در پایان گفتوگویمان میگوید:
«مامایی واقعاً شغلی است که باید عاشقش باشی که بتوانی فعالیت در آن را ادامه بدهی؛ مخصوصاً در شرایط فعلی (اشاره به شیوع کرونا) که کار در کادر درمان و بیمارستانها بسیار خطرناکتر و سختتر هم شده است. تمام کسانی که شغلشان به شکلی با درمان سروکار دارد خانوادههای صبوری هم دارند که با شرایط آنها کنار آمدهاند. کار در شیفتهای متفاوت، ساعتکارهای طولانی، عدم وجود تعطیلات به شکل معمول و مرسوم، حساسیت کار و … از جمله عوامل نگرانکننده برای خانوادههای کادر درمان است. شخصاً خوشحالم که در صارم کار میکنم و زیر نظر جناب آقای دکتر صارمی و کنار همکاران بسیار خوبم، مشغول تجربهی بسیار شیرین و خاصی هستم. امیدوارم همچنان با خوبی و خوشی در کنار هم کار کنیم و از کارمان لذت ببریم.»