لطفا صبر کنید ...
کلینیک کودکان بیمارستان صارم در یک نگاه
اهم خدمات فوق تخصصی که در این کلینیک برای نوزادان و کودکان ارائه می گردد عبارتند از:
– قلب
– گوارش
– متابولیک و غدد
– اعصاب
– چشم پزشکی
– جراحی اطفال
کلینیک کودکان
این کلینیک با همکاری گروههای تخصصی و فوق تخصصی خدمات مورد نیاز را به مراجعه کنندگان ارائه می نماید. در این کلینیک، کودکان از نوزادی تا پایان سن 14 سالگی ویزیت می شوند.
در طی فعالیت این کلینیک جمع زیادی از متخصصین و فوق متخصصین به این مرکز پیوستند تا جایی که در حال حاضر پزشکانی کارآمد، با این کلینیک همکاری دارند و مشخصه ارزنده این کلینیک، تخصصی بودن آن است.
در این درمانگاه، پزشکان متخصص بر اساس ساعات تعیین شده به صورت 24 ساعته حضور داشته و در رشته های فوق تخصصی، در ایام هفته غیر از روزهای تعطیل، فعالیت دارند.
در این قسمت برخی از بیماری های درکودکان تشریح می گردد.
کاهش وزن و دل درد مکرر می تواند مربوط به انگل باشد. عدم رعایت بهداشت فردی به ویژه در کودکان منشأ اصلی شیوع انگل است چرا که تخم انگل از طریق روده دفع میشود و اگر سیستم دفع مدفوع بهداشتی نباشد و کودک به صورت صحیح شستشو نشود امکان انتقال تخم انگل به راحتی فراهم است.
پس از توالت باید دستها با آب و صابون شسته شود و در غیر این صورت این تخم انگل روی دست کودک مینشیند و هنگام غذا خوردن دوباره تخمکرم به دهان و سیستم گوارش کودک منتقل میشود و مجددا رشد میکند.
کودکانی که به انگل مبتلا هستند شکم بزرگتری نسبت به بقیه دارند چرا که انگل مقداری از تغذیه کودک را مصرف و گاز تولید میکند که سبب برجسته شدن شکم میشود. در عین حال کودک دچار کمخونی میشود و معمولا کودکانی که انگل دارند رنگپریده هستند. ایجاد اسهالهای متناوب، کاهش وزن و دفع مدفوع چرب و دلدردهای بیدلیل و مکرر، استفراغ و حتی بیاشتهایی از علایم وجود انگل می باشد.
ناهنجاری های مادرزادی قلب در موارد شدید می تواند منجر به بروز نارسایی قلبی گردد. علائم نارسایی قلبی در شیرخواران عبارتند از:
علائم نارسایی قلبی قریب الوقوع در کودکان بزرگتر شامل افزایش وزن، ادم، بیشتر بودن دریافت مایعات نسبت به دفع مایعات، تاکی کاردی، تاکی پنه، افزایش سیانوز و دیسترس تنفسی و هپاتومگالی می باشند.
در مراقبت پرستاری در کودک مبتلا به بیماری قلبی، اقدامات زیر بایستی انجام گیرد:
شاید یکی از کابوس های کودکان در سنین پایین، عدم کنترل دفع ادرار در خواب شبانه باشد.
شب ادراری مشکلی است که برخی از والدین، کودکان را به خاطر آن تنبیه می کنند، غافل از این که، این امر کاملا بدون اختیار کودک رخ می دهد .بیش از ۱۵ تا ۲۰ درصد از کودکان ۵ تا ۶ ساله و حدود یک درصد از نوجوانان، شب ادراری را تجربه می کنند. شایع ترین سن بروز شب ادراری، حدود ۳ سالگی است. به طور کلی دو نوع شب ادراری وجود دارد:
طبق شواهدی که به دست آمده، شب ادراری به علت تاخیر رشد در فرآیند طبیعی دریافت پیام های کنترل ادرار شبانه ایجاد می شود. اضطراب کودک نیز می تواند باعث شب ادراری شود. این اضطراب ممکن است ناشی از عصبانیت والدین، نقل مکان به خانه ای جدید، جدایی والدین، از دست دادن یکی از اعضای خانواده، بروز اتفاقات دشوار خانوادگی برای کودک مانند تولد نوزاد جدید و … باشد. از دلایل دیگر شب ادراری، می توان به عوامل ژنتیکی اشاره نمود.
رعایت نکات ذیل به والدین پیشنهاد می گردد: