لطفا صبر کنید ...
کلینیک نوزادان
کلینیک نوزادان بیمارستان صارم در یک نگاه
اهم خدماتی که در این کلینیک ارائه می گردد عبارتند از:
– ویزیت توسط فوق تخصص بیماری های نوزادان
– ارائه خدمات تشخیصی – درمانی برای نوزادان کمتر از یک ماه
– پیگیری و کنترل نوزادان مرخص شده از NICU و بخش نوزادان
– پیگیری رشد، تکامل و بیماری های مرتبط با نوزادان نارس در طی 6 ماه اول عمر
کلینیک نوزادان
کلینیک فوق تخصصی نوزادان در تمام ایام هفته پذیرای مراجعه کنندگان و همچنین نوزادان ترخیص شده از بخش نوزادان جهت کنترل های بعدی می باشد.
در این کلینیک اقدامات مورد نیاز جهت ویزیت نوزادان از بدو تولد تا یک ماهگی، موضوعات تغذیه و بهداشت و واکسیناسیون نوزادان صورت می پذیرد.
در زمان های مقرر، شیرخوار می تواند در این کلینیک ویزیت شود و علاوه بر بررسی سلامت جسمی و وضعیت رشد نکات مهمی که باید به موقع به آن ها توجه شود توسط پزشک فوق تخصص خاطر نشان می گردد. نیازهای مرتبط با هر سن، مانند واکسیناسیون یا انجام ختنه پسرها نیز انجام می پذیرد.
همچنین نوزادان مرخص شده از بخش های مراقبت های ویژه نوزادان و بخش نوزادان جهت پیگیری روند بهبودی در این کلینیک ویزیت می شوند. پیگیری روند رشد و تکامل نوزادان نارس و کنترل سیستم های مختلف نوزادان نارس نیز در این درمانگاه انجام می شود.
در این قسمت برخی از بیماری های مرتبط با نوزادان تشریح می گردد.
واژه کولیک به معنای اسپاسم یا گرفتگی دردناک عضلات است. اما علت گریه نوزادان دردی است که در ناحیه روده یا شکم، کودک احساس می کند. کولیک نوزاد به حالتی گفته میشود که نوزاد بدون وجود بیماری (پس از آزمایشهای مختلف توسط پزشک) به صورت بیوقفه گریه میکند. تقریباً ۲۰% نوزادان شیرخوار بهدلیل نابالغ بودن دستگاه گوارش، دچار کولیک میشوند. کولیک از نظر آماری بین کودک اول و سایر کودکان و نیز بین دختر و پسر شیوع یکسان دارد و اغلب مابین عصر و نیمهشب رخ میدهد. در ایجاد کولیک معمولا تفاوتی میان شیر مادر و شیر خشک وجود ندارد و هر دو میتوانند عامل تحریک و هیجان سیستم گوارشی نوزاد و شروع کولیک باشند. عموما کولیک در 2 تا 4 هفتگی بروز می کند و تا سه ماه طول می کشد. علائم کولیک به شرح ذیل می باشد:
تاکنون داروی خاصی برای برطرف کردن کولیک نوزادان معرفی نشده است. کولیک به خودی خود و به طور ناگهانی از بین می رود. خواه از دارو استفاده شود یا نشود. اگر احیانا از دارو استفاده می شود حتما با پزشک در موارد میزان مصرف و سن نوزاد مشورت گردد. حذف شیرهای گاوی و فرآورده های لبنی از این قبیل رژیم غذای مادر و نوزاد می تواند در درمان کولیک موثر واقع شود اما حتما زیر نظر پزشک این کار انجام گردد. کاهش مصرف کافئین، مصرف چای، قهوه و دیگر نوشیدنی های غیرضروری نیز می تواند در درمان کولیک موثر باشد. مادران شیرده بایستی از خوردن غذاهایی که می توانند موجب بروز ناراحتی در کودک شود خودداری کنند.
افزایش بیلی روبین اعم از مستقیم یا غیر مستقیم در نوزاد را زردی گویند. بیلی روبین ماده شیمیایی است که در اثر تخریب گلبول های قرمز در داخل بدن ایجاد می شود. رنگ زرد نوزادان به علت تجمع رنگدانههای محلول در چربی (بیلی روبین) در پوست است که در مقادیر بالا و در شرایط مختلف برای نوزاد سمی میباشد. زردی معمولا در ۶۰ درصد نوزادانی که به موقع متولد شدهاند و در ۸۰ درصد نوزادان نارس طی هفته اول دیده میشود. زردی معمولا از سر و صورت شروع شده و با افزایش سطح بیلی روبین به سمت اندامها انتشار مییابد. زردی چهره نشانه وجود ۵ میلیگرم و زردی تا اواسط شکم نشانه ۱۰ تا ۱۵ میلیگرم و زردی اندام، کف دست و پا نشانه وجود ۲۰ میلی گرم یا بالاتر بیلی روبین در دسیلیتر خون است.
به طور کلی زردی بر دو نوع فیزیولوژیک و پاتولوژیک تقسیم می گردد. در نوع فیزیولوژیک، زردی در طی هفته اول بعد از تولد دیده می شود و پس از گذشت چند روز بهبود پیدا می کند. اگر زردی از ۱۳ میلی گرم در دسی لیتر تجاوز کند زردی از نوع پاتولوژیک است و درمان آن ضروری است. زردی ممکن است اثرات شدیدی بر سیستم عصبی گذاشته و بیمار را تا آخر عمر معلول، ناتوان کند یا ناشنوا کند. تعداد دفعات زیاد تغذیه نوزاد از شیر مادر بهترین راه پیشگیری در زردی است.
بر اساس شدت افزایش بیلی روبین از روشهای زیر جهت درمان استفاده میشود: